Hodnotenie
9/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:12 ks
bez DPH:141.33 €
s DPH:169.60 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie

Probiotická mliekarenská kultúra (na 1 liter mlieka)

Denne je náš organizmus vystavovaný stresovým faktorom / negatívny vplyv životného prostredia, hektický životný štýl, nevhodná skladba stravy.../. Dlhodobé zanedbávanie zdravej výživy môže viesť k vážnym zdravotným komplikáciám. Prevenciou voči niektorým vážnym, najmä civilizačným ochoreniam je dostatočná a pravidelná konzumácia stravy s obsahom Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus baktérií.

Jedinečná zmes  probiotických baktérií  Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus  brzdia rast škodlivých hnilobných mikroorganizmov v tráviacom trakte, zlepšujú črevnú peristaltiku, podieľajú sa na tvorbe niektorých vitamínov skupiny B, vitamínu K. Majú schopnosť imunomodulácie, produkujú prirodzené antibakteriálne látky k potlačeniu patogénov, čím sa podieľajú na eliminovaní nežiaducích toxických metabolitov zapríčiňujúcich karcinogénne ochorenie čriev. Produkujú kyselinu mliečnu, ktorá znižuje pH čriev a vytvára prostredie nevhodné pre nežiaduce baktérie a kvasinky, súčasne toto prostredie umožňuje lepšiu konverziu živín. Aplikácia  je dôležitá po liečbe antibiotikami.

Návod na prípravu:

Do 1 litra pasterizovaného mlieka / záhrev najmenej na 90°C, 2-3 minúty/ alebo už kúpeného trvanlivého mlieka zohriateho na teplotu 38°C vsypeme obsah jedného vrecka a dobre premiešame. Zaočkované mlieko necháme odležať pri teplote 35-37°C po dobu 16-20 hodín. Pokiaľ je teplota vyššia, je potrebné skrátiť dobu na 8-10 hodín do vyzrážania mlieka. V prípade nižšej teploty necháme mlieko odležať až 24 hodín. Nápoj nemožno pripraviť pri teplote pod 30°C! Po odležaní uskladníme nápoj do chladničky na 12 hodín, čím dosiahneme jeho optimálnu konzistenciu a chuť.

Pokiaľ kyslomliečny nápoj s kultúrou pripravujeme v jogurtovači, je potrebné sa riadiť pokynmi výrobcu  pre prípravu acidofilného mlieka!

Kultúru nemožno viacnásobne preočkovávať, pretože po preočkovaní by už mlieko neobsahovalo požadované počty probiotických mikroorganizmov.

Zloženie: Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus

Skladovanie a minimálna trvanlivosť:

  • Skladovanie: pri 4°C
  • Minimálna trvanlivosť: vyznačená na obale

Pre pokrytie dostatočnej dávky zdravej črevnej mikroflóry postačuje denná konzumácia 1,5 až 2,5 dcl kyslomliečneho nápoja . Pre úpravu črevnej mikroflóry sa odporúča minimálna dĺžka konzumácie tohto nápoja po dobu 2 týždňov.

Balenie: 1ks

(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana osobných údajov                  Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.