Mam otazku ohladne skladovania smotanovej kultury chcem ju pouzit na vyrobu hrudkoveho syra teda po rozrobeni 1l mlieka a nasledneho odobratia 1-1.5dl na vyrobu syra mi nieje uplne jasne ako presne skladovat ostatny zakvas teda ako dlho vydrzi v chladnicke kedze syr by som chcel vyrabat 1x za tyzden az 2tyzdne pripadne ako najlepsie predlzit trvanlivost zakvasu nech nemusim stale dokupovat smotanovu kulturu a na co pouzit zvysnu nepouzitu nech sa nepokazy za odpoved vopred dakujem Ivan
Ďakujem za odpoveď. Spytam sa ešte, ako by som najlepšie spracovala kultúru na zákvas, keď potrebujem len cca 30 ml zakvasu 2x týždenne na vyrobu domaceho syrokremu z kozieho mlieka. Dakujem
Zdravím! Len niekoľko otázok: A koľko percentná smotana je najlepšia? Stačí ju pridať neriedenú alebo treba riediť? Poprípade, ak recept píše 1.5 dl smotanového zákvasu, tak pridávame rovnaké množstvo samotnej smotany? Ďakujem za odpovede!
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.
1 odpoveď