Sigma 63 - mazová kultúra - Brevibacterium Linens na 100 l mlieka
V lyofilizovanej (mrazom vysušenej) forme je určená k priamemu zaočkovaniu do mlieka alebo k roseniu syrov.
Doplňujúca kultúra dotvárajúca chuťové vlastnosti syra, vzhľad a vôňu. Je nutné ju použiť v kombinácii so zaočkujúcimi mezofilnými či termofilnými kultúrami. Pre dotvorenie chuti je možné ju kombinovať s niektorými vybranými kvasinkami.
Pre rozstriekavanie na syry sa kultúra rozpustí v 1% soľnom sterilnom roztoku, ktorý by sa mal použiť do 6 hodín od prípravy. Mazový povrch sa ďalej prenáša dotykom, pre ďalšie množenie je ho potrebné na syroch roztierať.
Dávkovanie: pre priame zaočkovanie na 100 litrov mlieka.
Dávkovanie a použitie kultúry je potrebné prispôsobiť vlastným požiadavkám na výsledný syr s ohľadom na prostredie a miestne podmienky zrenia. Brevibacterium Linens sa u nás vyskytuje i prirodzene v prostredí, niekedy je možné ho len podporiť. Predávkovanie môže byť i dôvodom nekvalitného výrobku. Kultúru dávkujeme podľa konkrétnych výrobných podmienok a požadovanej intenzity prezrievania.
Je to mrazom vysušený prášok, balený v plastovej ampulke. Kultúru je možné dávkovať priamo do mlieka, veľmi dobre sa rozpúšťa.
Skladovanie a doba trvanlivosti:
Doporučené skladovanie je pri -18 °C, kedy je garantovaná trvanlivosť 2 roky od dátumu plnenia, ktorý je uvedený na obale. Krátkodobé uchovanie kultúry pri vyšších teplotách, napríklad pri transporte alebo manipulácii pri výrobe, má minimálny vplyv na účinnosť a jej trvanlivosť nijako výrazne neovplyvňuje. Obsah ampule je nutné chrániť pred vniknutím vlhkosti.
Balenie: 1 ampulka
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |