Kyslé mlieka so živými mikróbami, teda jogurt, patrí k legendárnym potravinám. Ľudia už po stáročia používali jogurt na liečbu hnačiek a iných črevných ochorení. Na základe experimentov prekonal jogurt ukážkový nástup do modernej ľudovej medicíny.
Jogurt sa v 20. storočí dôkladne vedecky skúmal. Zistilo sa, že ide o mnohostrannúterapeutickú látku. Veľký podiel úžitku spočíva v rozsiahlych aktivitách ovplyvňujúcich tráviaci trakt.
Za svoje skvelé vlastnosti vďačí skupine prirodzených baktérií nazývaných LAKTOBACILY, ktoré sa starajú o kysnutie. Tým dodávajú jogurtom kyslastú chuť. Jeho terapeutické vlastnosti závisia predovšetkým od jednotlivých typov baktérií. Jogurt pôsobí hneď v niekoľkých sférach:
"Zdroj: Červena, D. Červeny, K. : Liečba výživou. Martin 2002, str. 165 - 166".
Lactobacillus Bulgaricus je baktéria, ktorá sa nachádza v kyslom mlieku. Trvalo je prítomná aj v tráviacom trakte ľudí, ktorí pravidelne konzumujú značné množstvo kyslého mlieka.Výskumy dokázali, že títo ľudia sú zdravší a dožívajú sa nadpriemerného veku.
Jogurtová mliekarenská kultúra (sušená) určená pre priamu aplikáciu do 50 litrov mlieka bez delenia
Návod na prípravu: kultúru pridáme do pasterizovaného mlieka a kultivujeme 3-5 hodín pri teplote 40 až 35°C alebo 16-20 hodín pri teplote 33 až 35°C
Zloženie: mlieko, sušené mlieko, laktóza, mikrobiálne kmene - delbrueckii subsp.,bulgaricus, Str. thermophilus
Skladovanie a minimálna trvanlivosť:
Balenie: 1 ks
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |