BEAUGEL® KEFÍR 2
Vhodný k preočkovaniu 5-10x v závislosti od konkrétnych podmienok výroby. K ďalšej kultivácii postačuje odobrať približne 1% hotového výrobku k zaočkovaniu ďalšej várky rovnakého objemu. Ak má výrobok po preočkovaní výrazne odlišné vlastnosti, je potrebné k ďalšej výrobe znovu originálnu kultúru.
Dávkovanie: celá tuba je určená na 5 litrov mlieka. Množstvo zodpovedá približne 1 cm na 1 liter mlieka.
Balenie je vhodné pre domácu výrobu a malú farmársku výrobu.
Postup výroby: Mlieko zahrejte na 72 °C po dobu 15 sekúnd (pasterizácia). Následne mlieko schlaďte na 21 °C a rozmiešajte (zaočkujte) obsah tuby. Mlieko nechajte stáť (kultivovať) pri 21°C po dobu 24 hodín. Po kultivácii uložte kefír do chladničky na 24 hodín, aby sa dotvorila jeho konzistencia a aby sa plne rozvinuli jeho chuťové vlastnosti. Následne je vhodný ku konzumácii.
Chuťové vlastnosti je možné ovplyvniť postupom výroby, predovšetkým dobou a teplotou pri kultivácii. Pri výrobe z dávok k preočkovaniu sa doba kultivácie skracuje približne na polovicu. Pred plnením zaočkovaného mlieka do nádob, v ktorých bude zrieť (napríklad fľaše, poháre) tieto odporúčame predhriať, aby nedošlo k schladeniu mlieka pod kultivačnú teplotu. Podobne tak i kultivačné prostredie (t. j. jogurtovač, rúru). Ochladenie pod kultivačnú teplotu má vplyv na kvalitu výrobku a predlžuje dobu kultivácie. Kultivačné časy a teploty majú zásadný vplyv na chuť a konzistenciu výrobku.
Skladovanie a trvanlivosť: v chladničke +2 - +4 °C 6 mesiacov, v mrazničke pri -18 °C 2 roky od dátumu plnenia, ktorý je uvedený na obale. Krátkodobé uchovanie kultúry pri vyšších teplotách, napríklad pri transporte alebo manipulácii pri výrobe, má minimálny vplyv na účinnosť a jej trvanlivosť nijako výrazne neovplyvňuje. Obsah ampule je nutné chrániť pred vniknutím vlhkosti.
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |