Lactobacillus Acidophilus (viac známy ako Acidophilus) je oveľa účinnejšou baktériou ako Bulgaricus. Je totiž schopný prežiť v tráviacom systéme viac ako 10 dni. Acidophilus vytvára nepriaznivé podmienky pre rozmnožovanie rôznych choroboplodných zárodkov vrátane mikrokokov, klostrídií, rôznych kolibaktérií a plesní. Pomáha pri spracovaní mliečnych proteínov, aminokyselín a zúčastňuje sa na syntéze vitamínov skupiny B. Pomáha v črevách udržiavať normálnu bakteriálnu flóru. Antibiotiká užívané ústne môžu užitočné črevné baktérie zničiť, preto sa pravidelné podávanie Acidophilu odporúča počas liečby antibiotikami i po nej.
Acidofilná mliekarenská kultúra (sušená) určená pre aplikáciu v domácnostiach
Návod na prípravu:
Zloženie: sušené mlieko, laktóza a kmene Lactobacillus acidophilus
Skladovanie a minimálna trvanlivosť:
Upozornenie: Pred konzumáciou smotanového zákvasu,jogurtu, kefíru, či acidofilného mlieka nezabudnite z nich oddeliť dve lyžičky, ktoré možno využiť na ďalšie zaočkovanie mlieka! Pri dodržaní hygienických podmienok je možné týmto spôsobom dosiahnuť niekoľkonásobné preočkovanie (5-10x). Potom je potrebné opäť použiť originálnu kultúru, aby bolo zaistené správne zastúpenie mikroflóry. Pri dodržaní správneho postupu pri príprave a očkovaní mlieka získate z jedného balenia 10 litrov kvalitného čistého acidofilného mlieka bez konzervantov a zdraviu škodlivých prísad.
Balenie: 1ks
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |