Hodnotenie
10/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:8 ks
bez DPH:80.41 €
s DPH:96.49 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie
  • Pridané: 14.08.2014   |   8834 čítaní / zobrazení

Bulharský jogurt

 


Elixír zdravia a mladosti, najprirodzenejšia prírodná strava
 

Mliečne výrobky so živými mliečnymi kultúrami sú od počiatku vzniku človeka, základným zdrojom života a zdravia.

Bulharsko je známe svojou dlhovekosťou obyvateľstva. To je dané práve veľkou každodennou konzumáciou jogurtov a mliečnych výrobkov so živými kultúrami.

Pred100 rokmi, v roku 1905, Bulhar Stamen Grigorov objavil príčinu kvasenia bulharského jogurtu. Sú to dve baktérie - lactobacillus bulgaricus a streptokok termophilus. Životodarný produkt, ale poznajú v Bulharsku ešte od čias osídlenia thráckými kmeňmi.
V Bulharsku je jogurt známy od 13. storočia. Existujú listiny v bulharskom i iných jazykoch, ktoré potvrdzujú, že výrobok bol používaný v národnom lekárstve celé stáročia. Prvýkrát sa o jogurtu zmieňuje v písomnej podobe v 8. storočia prameň, ktorý turecky píše o "jogurut". O niekoľko storočí neskôr sa meno zmenilo na "jogurt". Avšak podľa historikov, slovo "jogurt" je hunské-altajského pôvodu a tak je spojené s Prabulhary. "Jog" znamená "hustý" a "URT" = mlieko. Sú zachované údaje, že Džingischán dával armáde ako potravu jogurt. V západnej Európe sa podľa prameňov jogurt objavil v roku 1644. Podľa legendy vyliečil z hnačke Turek ovčím jogurtom franského imperátora Ľudovíta XI., Píše Nevena Mirčeva v Standartnews.

Bulharský jogurt so živými mliečnymi kultúrami, Lactobacillus delbrueckii sp. bulgaricus a Strepcoccus salivarius sp. Thermophilus, žijúci v symbióze.

Jogurt je potravina, ktorá by v našom jedálničku rozhodne nemala chýbať. Je dôležitá pre našu mikroflóru v žalúdku a tým blahodárne pôsobí na tráviace ústrojenstvo. Jogurt obsahuje probiotické látky. Probiotiká sú prípravky, ktoré obsahujú symbiotické živé mikroorganizmy v lyofilizovanej a fermentované podobe, ktoré sa používajú s cieľom vylúčiť a zmierniť účinky škodlivých faktorov a priaznivo ovplyvňovať organizmus. Probiotiká sa používajú po liečbe antibiotikami.


-Bulharský jogurt zabraňuje rozširovaniu nežiaducich baktérií v črevách
-Bulharský jogurt je bohatý na vitamíny A, B2, B12, D, kyselinu listovú
-Bulharský jogurt je zdrojom vápnika a fosforu
-Konzumácia bulharského jogurtov zvyšuje obranyschopnosť imunitného systému organizmu
-Bulharský jogurt je dobre stráviteľný, odporúča sa v diétach
-Bulharský jogurt je dobrým zdrojom bielkovín
-Bulharský jogurt podporuje rast a vývoj detí.-každodennou konzumáciou bulharského jogurtov so živými mliečnymi kultúrami znižujeme riziko rôznych ochorení napr rakovina, plesňové ochorenia, zažívacie ťažkosti.
 

Spoločný názov pre mliečne baktérie je Lactobacillus acidophilus, ktorý zabezpečujú v mikroflóre niekoľko funkcií.
V zažívacom trakte mliečne baktérie vytvárajú priaznivé prostredie pre mikrobiologickú rovnováhu a vytvárajú prirodzenú bariéru infekčným baktériám.
 

-Mliečne baktérie, podporujú vylučovanie exkrementov a prospievajú črevnej mikroflóre
-Fermentujú cukor
-Obmedzujú hnilobné procesy a znižujú riziko výskytu karcinómov
-Vo vaginálnom prostredí bráni premnoženiu patogénnych organizmov
-Infekcie v dutine ústnej
-Odolnosť organizmu
-Hnačky, zápcham
-Nadúvanie
-Chronické výtoky
-Alergie
-Chronické zápaly
-Črevné ochorenia
-Jogurt redukuje hladinu cholesterolu v krvi

Baktérie mliečneho kvasenia vo veľkej miere rozhodujú o tom aký bude náš zdravotný stav a ako bude vyzerať naša koža, pleť, ako budeme znášať stres, ako sa budeme cítiť, ako budeme unavení a ako často budeme mať zažívacie ťažkosti.

Upozornenie!!
S prídavkom cukru do jogurtu sa v dôsledku tvorby kvasiniek, dôjde k zhoršeniu jeho stráviteľnosti.
Pre liečebné účinky sú vhodné neochutené biele jogurty so živými mliečnymi kultúrami.Mliečne výrobky sú prirodzene biologicky konzervovanými výrobkami.

Bulharský jogurt si môžete zakúpiť aj našom e-shope na stránke:https://www.syridlo-predaj.sk/e/bulharske-mliekarenske-kultury-349/


  • DE
    Pridané 08. september, 11:25 z 95.102.117.***
    Pozor na produkty ktore su fermentované bakteriami, ktoré produkuju HISTAMIN - týka sa ludí s problemom HIT - histaminova intolerancia, alergici, ludia s crevnymi zapalmi

  • Vi
    Pridané 15. máj, 23:01 z 95.103.205.***
    Prosim kde je ten recept?

Pridať komentár
 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana osobných údajov                  Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.