Smotanová mliekarenská kultúra S31 (na 1 000 litrov mlieka)
Smotanová mliekarenská kultúra S31 na 1000 litrov mlieka - lyofilizovaná kultúra určená na priame očkovanie mlieka pri výrobe tvarohov, čerstvých a mäkkých syrov, masla, zakysanky, syrov eidamského typu. Vhodná pre farmársku výrobu.
Návod na použitie:
Výroba syrov: kultúra sa rozpustí v menšom množstve sterilného mlieka vytemperovanom na 25°C-30°C a pridá sa 30 minút pred syrením /pri intenzívnom miešaní/ priamo do vychladeného mlieka na teplotu 31°C. Po 30 minútach mlieko prihrejeme na teplotu syrenia /teplota podľa druhu syridla/ a pridáme syridlo. Ďalší postup zvolíme podľa druhu vyrábaného syra.
Výroba zákvasu: kultúru vyberieme z chladničky tesne pred použitím. Otvoríme vrecko a vysypeme kultúru priamo do pasterizovaného mlieka pri pomalom miešaní. Je potrebné kultúru miešať 10 až 15 minút, aby sa rovnomerne rozdelila. Odporúčaná inkubačná teplota závisí od aplikácie, pri ktorej sa táto kultúra použije. Odporúčaná inkubačná teplota: 25-35 °C (optimum 30 °C), kultivujte v uzavretej nádobe po dobu:16-20 hodín.
Priebeh kysnutia v sterilnom odstredenom mlieku
Teplota 25°C
čas/hod. | 0 | 3 | 6 | 9 | 12 | 15 | 18 | 21 | 24 |
pH | 6,5 | 6,48 | 6,3 | 5,6 | 4,8 | 4,5 | 4,4 | 4,35 | 4,3 |
Dávkovanie: 1 vrecko na 1000 litrov mlieka
Zloženie: lyofilizovaná kultúra k priamemu očkovániu zložená z kmeňov Lc. lactis subsp. lactis , Lc. lactis subsp. cremoris, Lc. lactis subsp. diacetilactis Kultúra neobsahuje GMO. Kultúra obsahuje alergén - mlieko
Skladovanie a minimálna trvanlivosť:
Balenie: 1 ks
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |