Smotanová mliekarenská kultúra (sušená) určená na výrobu kyslomliečnych nápojov, tvarohu a syrov.
Návod na použitie:
Výroba syrov: kultúra sa rozpustí v malom množstve sterilného mlieka vytemperovanom na 25°C-30°C a pridá sa 30 minút pred syrením /pri intenzívnom miešaní/ priamo do spracovávaného mlieka vychladeného na teplotu 31°C. Po 30. minútach mlieko prihrejeme na teplotu syrenia /teplota podľa druhu syridla/ a pridáme syridlo. Ďalší postup podľa druhu syra.
Výroba zákvasu: : Vybrať kultúry z chladničky tesne pred použitím. Otvoriť vrecko a vysýpať kultúru priamo do pasterizovaného mlieka pri pomalom miešaní. Miešať 10 až 15 minút, aby sa kultúra rovnomerne rozdelila. Odporúčaná inkubačná teplota závisí od aplikácie, pri ktorej sa táto kultúra použije. Odporúčaná inkubačná teplota : 25-35 °C, kultivačná doba 16-20 hodín.
Priebeh kysnutia v sterilnom odstredenom mlieku
Teplota 25°C
čas/hod. | 0 | 3 | 6 | 9 | 12 | 15 | 18 | 21 | 24 |
pH | 6,5 | 6,48 | 6,3 | 5,6 | 4,8 | 4,5 | 4,4 | 4,35 | 4,3 |
Dávkovanie: 1 vrecko na 50 litrov mlieka
Zloženie: sušené mlieko, laktóza,kmene Lc. Lactis subsp. Lactis, Lc. Lactis subsp. Cremoris, Lc. Lactis subsp diacetilactis
Skladovanie a minimálna trvanlivosť:
Balenie: 1ks
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |