Propiónová kultúra netvoriaca dierovanie (oká) alebo len veľmi malé. Naopak, produkuje väčšie množstvo aromatických látok a zaisťuje kvalitné prezrievanie bielkovín. Zanecháva príjemnú typickú orieškovú arómu. Je možné ju použiť pri výrobe menších syrov, kde oká nie sú vhodné. Propiónová kultúra nie je štartovacia kultúra a je nutné ju použiť v spojení s kultúrou, ktorá zaistí vhodné podmienky pre kysnutie a následne pre rozvoj propiónových baktérií.
Kultúru pridávame do mlieka pri výrobe lisovaných syrov, aby sme docielili peknú žltú farbu vnútri syra. Propiónové kmene sú odolné voči teplotám do 53°C majú nízku aktivitu pod 8°C. Neprosperujú pri vysokom podiele soli.
Zloženie: vybrané propiónové kmene neprodukujúce plyny
Dávkovanie: kultúra sa pridáva pred syrením priamo do mlieka veľmi dobre sa rozpúšťa ,so smotanovou alebo jogurtovou kultúrou, podľa typu syra v množstve 1 ampulka na 50 - 100 litrov mlieka. Kultúry sú veľmi účinné, podľa našich skúseností je často možné dávkovanie znížiť až na polovicu. Predávkovanie môže byť aj dôvodom nekvalitného výrobku.
Jedná sa o mrazom vysušený prášok, balený v praktickej plastovej ampulke, ktorá umožňuje opakované uzatváranie a postupné odoberanie čiastočného množstva kultúry pri spracúvaní menšieho množstva mlieka. Je možné dávkovať kultúru priamo do mlieka,
Skladovanie a min. trvanlivosť: pri 10°C 3 mesiace a pri -18°C 2 roky
Balenie: 1 ampulka objem 3 ml
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |