Denne je náš organizmus vystavovaný stresovým faktorom / negatívny vplyv životného prostredia, hektický životný štýl, nevhodná skladba stravy.../. Dlhodobé zanedbávanie zdravej výživy môže viesť k vážnym zdravotným komplikáciám. Prevenciou voči niektorým vážnym, najmä civilizačným ochoreniam je dostatočná a pravidelná konzumácia stravy s obsahom Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus baktérií.
Jedinečná zmes probiotických baktérií Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus brzdia rast škodlivých hnilobných mikroorganizmov v tráviacom trakte, zlepšujú črevnú peristaltiku, podieľajú sa na tvorbe niektorých vitamínov skupiny B, vitamínu K. Majú schopnosť imunomodulácie, produkujú prirodzené antibakteriálne látky k potlačeniu patogénov, čím sa podieľajú na eliminovaní nežiaducích toxických metabolitov zapríčiňujúcich karcinogénne ochorenie čriev. Produkujú kyselinu mliečnu, ktorá znižuje pH čriev a vytvára prostredie nevhodné pre nežiaduce baktérie a kvasinky, súčasne toto prostredie umožňuje lepšiu konverziu živín. Aplikácia je dôležitá po liečbe antibiotikami.
Návod na prípravu:
Do 1 litra pasterizovaného mlieka / záhrev najmenej na 90°C, 2-3 minúty/ alebo už kúpeného trvanlivého mlieka zohriateho na teplotu 38°C vsypeme obsah jedného vrecka a dobre premiešame. Zaočkované mlieko necháme odležať pri teplote 35-37°C po dobu 16-20 hodín. Pokiaľ je teplota vyššia, je potrebné skrátiť dobu na 8-10 hodín do vyzrážania mlieka. V prípade nižšej teploty necháme mlieko odležať až 24 hodín. Nápoj nemožno pripraviť pri teplote pod 30°C! Po odležaní uskladníme nápoj do chladničky na 12 hodín, čím dosiahneme jeho optimálnu konzistenciu a chuť.
Pokiaľ kyslomliečny nápoj s kultúrou pripravujeme v jogurtovači, je potrebné sa riadiť pokynmi výrobcu pre prípravu acidofilného mlieka!
Kultúru nemožno viacnásobne preočkovávať, pretože po preočkovaní by už mlieko neobsahovalo požadované počty probiotických mikroorganizmov.
Zloženie: Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus
Skladovanie a minimálna trvanlivosť:
Pre pokrytie dostatočnej dávky zdravej črevnej mikroflóry postačuje denná konzumácia 1,5 až 2,5 dcl kyslomliečneho nápoja . Pre úpravu črevnej mikroflóry sa odporúča minimálna dĺžka konzumácie tohto nápoja po dobu 2 týždňov.
Balenie: 1ks
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |