LAMBDA 12 jogurtová na 10 litrov jogurtu/na syr z 50-100 litrov mlieka
Termofilná mliekarenská kultúra v lyofilizovanej (mrazom vysušenej) určená k priamemu zaočkovaniu do mlieka. Kultúra vhodná na prípravu jogurtu a jogurtového nápoja s veľmi miernou kyslosťou a pomalým kysnutím. Je možné použiť pre všetky druhy mlieka. Zastúpené kmene sú priaznivé pre výrobu jogurtu z kozieho mlieka. Chuť a konzistencia jogurtu je závislá predovšetkým od teploty a dĺžky zrenia. Tým ovplyvníte prípravu jogurtu a môžete nájsť vhodný spôsob prípravy, ktorý vyhovuje vašim požiadavkám.
Vhodná tiež pre výrobu mäkkých, polotvrdých i tvrdých syrov, pri ktorých výrobe je použitie termofilnej kultúry vhodné. Ďalej je možné ju využiť pri výrobe ťahaných syrov.
Výrobná teplota pre jogurt 42-43 °C. Doba kultivácie 4,5-5 hodín pre získanie pevného jogurtu. Vždy je potrebné brať ohľad na postup výroby.
Optimálna teplota mlieka pri zaočkovaní pre výrobu syrov 30-37°C.
Zloženie kultúry: 20% Lactobacillus (LB), 80% Streptococcus Thermophilus (ST)
Dávkovanie:
pre výrobu jogurtu 1 ampulka na 10 litrov mlieka
pre výrobu syrov 1 ampulka k priamemu zaočkovaniu 50-100 litrov mlieka
Skladovanie a doba trvanlivosti:
Doporučené skladovanie je pri -18 °C, kedy je garantovaná trvanlivosť 2 roky od dátumu plnenia, ktorý je uvedený na obale. Krátkodobé uchovanie kultúry pri vyšších teplotách, napríklad pri transporte alebo manipulácii pri výrobe, má minimálny vplyv na účinnosť a jej trvanlivosť nijako výrazne neovplyvňuje. Obsah ampule je nutné chrániť pred vniknutím vlhkosti.
Balenie: 1 ampulka
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |