Zmes Termofilných a Propionových baktérií pre lisované a dohrievané typické Švajčiarske syry s okami s orieškovou chuťou typu Emmentál, Leerdamer, Jarls Berg a pod.
Zloženie:
15% Streptococcus thermofilus
65% Lactobacillus delbrueckii a Lactobacillus helveticus
20% Propionibacterium
Dávkovanie:
Kultúry sú veľmi účinné, podľa našich skúseností je často možné dávkovanie znížiť až na polovicu. Predávkovanie môže byť aj dôvodom nekvalitného výrobku. Kultúra je určená na priamu aplikáciu do 50-100 litrov mlieka pri dohrievaní na 48-53°C. U syrov dohrievaných do 48°C je napr. Leerdamer je potrebné zvýšiť dávku 3-4 krát. Kultúru pridávame do mlieka zohriateho min. na 30°C a necháme dozrieť 30-60 minút. Potom aplikujeme syridlo. Kultúra je veľmi účinná, podľa našich skúseností je možné znížiť dávkovanie na polovičné množstvo.
Podmienky pre tvorbu ôk v syre:
1. po nasolení uskladnite syr pri teplote 10-12°C po dobu 4-6 týždňov
2. následne uskladnite syr do zrejúceho priestoru o teplote 22-24°C pri nízkej vlhkosti vzduchu, ktorá priaznivo pôsobí na tvorbu plynov
a vznik ôk v syre.
Kultúra je balená v ampulke a môže sa z nej odoberať potrebné množstvo pri menšom objeme spracovaného mlieka.
Skladovanie a doba trvanlivosti:
Doporučuje sa kultúru skladovať pri teplote -18°C kde je garantovaná minimálna trvanlivosť 2 roky od dátumu plnenia, ktorý je uvedený na obale. Krátkodobé vystavenie kultúry počas transportu má minimálny vplyv na kvalitu kultúry.
Balenie: 1 ampulka
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |