Hodnotenie
6/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:9 ks
bez DPH:92.67 €
s DPH:111.20 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie

Jogurtová mliekarenská kultúra (na 1 liter mlieka)

Kyslé mlieka so živými mikróbami, teda jogurt, patrí k legendárnym potravinám. Ľudia už po stáročia používali jogurt na liečbu hnačiek a iných črevných ochorení. Na základe experimentov prekonal jogurt ukážkový nástup do modernej ľudovej medicíny.

Jogurt sa v 20. storočí dôkladne vedecky skúmal. Zistilo sa, že ide o mnohostrannúterapeutickú látku. Veľký podiel úžitku spočíva v rozsiahlych aktivitách ovplyvňujúcich tráviaci trakt.
Za svoje skvelé vlastnosti vďačí skupine prirodzených baktérií nazývaných LAKTOBACILY, ktoré sa starajú o kysnutie. Tým dodávajú jogurtom kyslastú chuť. Jeho terapeutické vlastnosti závisia predovšetkým od jednotlivých typov baktérií. Jogurt pôsobí hneď v niekoľkých sférach:

  • AKO LIEK PROTI HNAČKE
  • AKO PRIRODZENÉ ANTIBIOTIKUM
  • AKO PROSTRIEDOK PROTI RAKOVINE
  • AKO ŽALÚDOČNÝ BALZAM

                "Zdroj: Červena, D. Červeny, K. : Liečba výživou. Martin 2002, str. 165 - 166".

Lactobacillus Bulgaricus je baktéria, ktorá sa nachádza v kyslom mlieku. Trvalo je prítomná aj v tráviacom trakte ľudí, ktorí pravidelne konzumujú značné množstvo kyslého mlieka.Výskumy dokázali, že títo ľudia sú zdravší a dožívajú sa nadpriemerného veku.

Jogurtová mliekarenská kultúra (sušená) určená pre aplikáciu v domácnostiach

Návod na prípravu:

  • Zmiešame 1 liter chladného mlieka s 3-8 polievkovými lyžicami odstredeného sušeného mlieka a dobre premiešame. Sušené mlieko pridávame pretože pracujeme s čistými kultúrami bez zahusťovacích látok a jeho pridaním sa dosiahne hustejšia konzistencia výrobku. Bez neho sa pripraví jogurtový nápoj.
  • Mlieko s prídavkom sušeného mlieka potom zahrejeme najmenej na 90°C, 2-3 nim. Vychladíme na 45-48°C a pridáme obsah sáčku z balenia na 1 liter a dobre premiešame.
  • Nádobu umiestnime na teplé miesto 45-48°C  (optimum 45°C) v jogurtovači alebo v termostate po dobu 4-5 hod. Potom uložíme jogurt na cca 12 hod. do chladničky, čím dosiahneme jeho optimálnu konzistenciu a chuť.

Zloženie: mlieko, sušené mlieko, laktóza, mikrobiálne kmene - delbrueckii subsp.,bulgaricus, Str. thermophilus

Skladovanie a minimálna trvanlivosť:

  • Skladovanie: pri 4°C
  • Minimálna trvanlivosť: vyznačená na obale

Upozornenie: Pred konzumáciou smotanového zákvasu, jogurtu, kefíru, či acidofilného mlieka nezabudnite z nich oddeliť dve lyžičky, ktoré možno využiť na ďalšie zaočkovanie mlieka! Pri dodržaní hygienických podmienok je možné týmto spôsobom dosiahnuť niekoľkonásobné preočkovanie (5-10x). Potom je potrebné opäť použiť originálnu kultúru, aby bolo zaistené správne zastúpenie mikroflóry. Pri dodržaní správneho postupu pri príprave a očkovaní mlieka získate z jedného balenia 10 litrov kvalitného čistého jogurtu bez konzervantov a zdraviu škodlivých prísad.

Balenie: 1 ks

(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana osobných údajov                  Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.