Kultúra je určená na ochranu dohrievaných a nedohrievaných zrejúcich syrov. Pozastavuje rast a vývoj nežiaducích mikroorganizmov ako Clostridia, Leuconostos , heterofermentatívne lactobacily a enterocoky a tým znižuje možnosť druhotného prekysania spôsobeného ich aktivitou. Veľmi dobre odoláva soli.
Homofermentatívna mliekarenská kultúra s veľmi pomalým okyslovaním produkujúca zanedbateľné množstvo kyseliny mliečnej. Podieľa sa minimálne na kysnutí syra.
Kultúra sa používa v kombinácii s normálnou štartovacou kultúrou, aplikuje sa priamo do mlieka pred syrením pri pomalom miešaní. Miešať 10 až 15 minút. kultúra sa veľmi dobre rozpúšťa.
Dávkovanie:
Dávkovanie je ovplyvnené zložením a kvalitou mlieka. Jedna tuba na 50 litrov plnotučného mlieka alebo na 100 litrov nízkotučného mlieka. U tučného mlieka je predpoklad vyššieho výzkytu nežiaducích mikroorganizmov, tým sa predpokladá nízkotučné mlieko menej kontaminované. Kultúra je balená v ampulke a môže sa z nej odoberať potrebné množstvo pri menšom objeme spracovaného mlieka.
Skladovanie a doba trvanlivosti:
Doporučuje sa kultúru skladovať pri teplote -18°C kde je garantovaná minimálna trvanlivosť 2 roky od dátumu plnenia, ktorý je uvedený na obale. Krátkodobé vystavenie kultúry počas transportu má minimálny vplyv na kvalitu kultúry.
Balenie: 1 ampulka
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |