Nasýtený roztok chloridu vápenatého
Špecifikácia a použitie: Chlorid vápenatý hrá veľkú úlohu v procese koagulácie a tvorby zrazenín. Chlorid vápenatý sa primárne pridáva na optimalizáciu procesu výroby syra a na kompenzáciu kolísania obsahu vápnika v mlieku spôsobeného sezónnymi faktormi.Nasýtený roztok potravinárskeho chloridu vápenatého napomáha lepšiemu zrážaniu mlieka, zvyšuje kvalitu a výťažnosť syreniny, znižuje spotrebu syridla zlepšuje pevnosť a konzistenciu syreniny.
Ak používate kozie mlieko na výrobu syrov, najmä pri výrobe tvrdých syrov alebo tvarohu, pridaním CaCI2 získate pevnejšiu štruktúru výrobku, pretože kozie mlieko prechádza prirodzeným homogenizačným procesom v tele zvieraťa a bez CaCI2 môže vytvárať syr alebo tvaroh, ktorý je príliš slabý a krehký.
Skladovanie a minimálna trvanlivosť: Roztok chloridu sa uchováva pri teplote 0 až +25 oC; pri dodržaní skladovacích podmienok je minimálna trvanlivosť najmenej 12 mesiacov od dátumu výroby.
Dávkovanie: Pridáva sa v množstve 20 - 40 ml roztoku na 100 l mlieka
Mierna usadenina na dne obalu nie je na závadu, roztok pred použitím pretrepať.
Obsah balenia:
Balenie: 500 ml
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |