Sušená zmes kefírových kultúr, jedinečná svojím zložením a výnimočná tým, že z jedného vrecka si môžete vyrobiť až 5 litrov kvalitného matičného kefíru, ktorý sa dá ďalej preočkovať až 10-krát. Matičným kefírom sa rozumie plnohodnotný kefírový nápoj, ktorý môžete ďalej preočkovávať po dobu dobrej kondície kultúry, tzn. pokiaľ vyrábate kefír rovnakej kvality /kyslosti a hustoty/.
Hoci má kefír kyslastú chuť, svojím účinkom odkysľuje organizmus, lebo vyvoláva zásaditú reakciu organizmu. Zamedzuje hromadeniu a hnitiu potravy v črevách, udržiava rovnováhu črevnej flóry, podporuje pohyby čriev ( črevnú peristaltiku) a tým zabezpečuje aj pravidelné vyprázdňovanie stolice. Zabraňuje chorobnému premnoženiu mikroorganizmov ( baktérií, kvasiniek a vírusov) v tráviacom trakte a tým posilňuje našu imunitu stimuláciou imunitného systému.
Na čo všetko kefír priaznivo pôsobí a aké ochorenia dokáže jeho pravidelné pitie liečiť? Sú to najmä nervové ochorenia, ochorenia dýchacích ciest, ochorenia žlčníka, pečene, obličiek, žalúdočné a črevné ochorenia, hnačky, zápchy, kožné ochorenia, plesne ( mykózy), candida ( kvasinky), srdcovo- cievne ochorenia, no proste je celá rada ochorení, ktorých priebeh sa pitím kefíru zmierni, alebo sa celkom vyliečia a to práve vďaka stimulujúcemu účinku kefíru na imunitný systém organizmu. Veď ak má človek imunitný systém v dobrom a zdravom stave, tak si potom organizmus dokáže hravo poradiť aj s celým radom už vzniknutých ochorení a dokonca môže zabrániť ich samotnému vzniku. Takisto veľmi veľa chorôb má svoj počiatok v zlom trávení a vyprázdňovaní. Preto, ak zabezpečíme organizmu správne trávenie a pravidelné vyprázdňovanie, ak nedáme škodlivým látkam šancu, aby sa v nás hromadili a rozkladali sa, predídeme tak mnohým chorobám.
Návod na prípravu:
Zloženie: Lactococcus lactis, Lactcoccus diacetylactis, Lactococcus cremoris, Leuconostoc cremoris, Lactobacillus kefyr, Candida kefyr, Saccharomyces unisporus. Obdobné zloženie kultúr ako v Tibetskej kefírovéj hube.
Skladovanie: Neotvorené vrecká skladujeme pri teplote 0 až10°C po dobu jedného roka od dátumu plnenia /vyznačený na obale/
Upozornenie: Pred konzumáciou kefíru nezabudnite z neho oddeliť 5 až10%, využijete ho na ďalšie zaočkovanie mlieka! Pri dodržaní hygienických podmienok je možné týmto spôsobom dosiahnuť niekoľkonásobné preočkovanie (5-10x). Potom je potrebné opäť použiť originálnu kultúru, aby bolo zaistené správne zastúpenie mikroflóry. Pri dodržaní správneho postupu pri príprave a očkovaní mlieka získate z jedného balenia 10 až 50 litrov kvalitného čistého kefíru bez konzervantov a zdraviu škodlivých prísad.
Balenie: vrecko 1g
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |