Sušená zmes jogurtových a bifido kultúr, jedinečná svojím zložením a výnimočná tým, že z jedného vrecka si môžete vyrobiť až 5 litrov kvalitného matičného jogurtu, ktorý sa dá ďalej preočkovať až 10-krát. Matičným jogurtom sa rozumie plnohodnotný jogurt, ktorý môžete ďalej preočkovávať po dobu dobrej kondície kultúry, tzn. pokiaľ vyrábate jogurt rovnakej kvality /kyslosti a hustoty/.
Domáci jogurt
Jogurt nie je len taký obyčajný mliečky výrobok. Chráni náš organizmus pred chorobami, zásobuje nás cennými minerálmi a vitamínmi, zlepšuje zdravotný stav a pomáha obnovovať vitalitu. Jeho ochranný účinok možno pozorovať aj pri vírusových infekciách, akou je napríklad chrípka. Počas užívania antibiotík odporúčajú lekári pravidelne konzumovať jogurty, pretože pomáhajú obnoviť črevnú mikroflóru, ktorú antibiotiká zabili. Kto jedáva pravidelne jogurt, určite netrpí zápchou. Jogurt sa odporúča pri problémoch zažívania, dokonca aj pri syndróme dráždivého čreva. Do určitej miery eliminuje toxíny, a pripisuje sa mu aj protirakovinový účinok najmä v súvislosti s karcinómom hrubého čreva a maternice.
Zdroj:Alinkin pestrofarebný svet.
Chceli by ste si vyrobiť vlastný kvalitný jogurt? Nie je nič jednoduchšie.
Návod na prípravu:
Zloženie: Lactobacillus Bulgaricus, Streptococcus Thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Bifidobact. infantis, Bifidobact. logum, Bifidobact. breve a Bifidobact. adolescentis
Skladovanie: Neotvorené vrecká skladujeme pri teplote 0 až10°C po dobu jedného roka od dátumu plnenia /vyznačený na obale/
Upozornenie: Pred konzumáciou jogurtu nezabudnite z neho oddeliť 5 až10% /2 PL na liter mlieka/, využijete ho na ďalšie zaočkovanie mlieka! Pri dodržaní hygienických podmienok je možné týmto spôsobom dosiahnuť niekoľkonásobné preočkovanie (5-10x). Potom je potrebné opäť použiť originálnu kultúru, aby bolo zaistené správne zastúpenie mikroflóry. Pri dodržaní správneho postupu pri príprave a očkovaní mlieka získate z jedného balenia až 50 litrov kvalitného čistého jogurtu bez konzervantov a zdraviu škodlivých prísad.
Bulharský jogurt bifido vďaka svojej hustej ťahavej konzistencii plne nahradí s trochou horčice a korenia mastnú majonézu, tatársku omáčku či iné dresingy plné tuku a konzervantov. V príprave jedál bifido jogurt môžeme používať aj ako náhradu kyslej smotany.
Balenie: vrecko 1g
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |