KAPPA 1 - špeciálna zmes kultúr
Určené pre dohrievanie lisované syry typu Gruyére, Tomme alebo Gouda. Možno aj pre syry typu Mozzarella alebo Reblochon.
Zloženie kultúry:
- 70% Streptococcus thermophilus
- 20% Lactobacillus delbrueckii a Lactobacillus helveticus
- 10% Lactococcus lactis
Vhodná teplota na zaočkovanie je 30 ° C. Doba zrenia v mlieku 30 - 60 minút.
Veľkosť balenia - DL3,5 - odporúčané k priamemu zaočkovaniu 100 - 300l mlieka
Kultúry sú veľmi účinné, podľa našich skúseností je často možné dávkovanie znížiť až na polovicu. Predávkovanie môže byť aj dôvodom nekvalitného výrobku. Jedná sa o mrazom vysušený prášok, balený v praktickej plastovej ampulke, ktorá umožňuje opakované
uzatváranie a postupné odoberanie čiastočného množstva kultúry pri spracúvaní menšieho množstva mlieka, než na koľko je balenie určené. Je možné dávkovať kultúru priamo do mlieka, veľmi dobre sa rozpúšťa.
Skladovanie a doba trvanlivosti:
Odporúčané skladovanie je pri -18 ° C kedy garantovaná trvanlivosť je 2 roky od dátumu plnenia, ktoré je uvedené na obale. Krátkodobé uchovanie kultúry pri vyšších teplotách, napr. pri transporte alebo pri manipulácii pri výrobe, má minimálny vplyv na účinnosť kultúry a jej trvanlivosť nijako výrazne neovplyvňuje. Obsah balenia je nutné chrániť pred vniknutím vlhkosti.
Balenie: 1 ampulka
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |