Varíme s tekutým dymom
Tekutý dym vďaka svojej výraznej aróme premení pokrm na špecialitu ako z kuchyne našich starých rodičov. Do polievok a omáčok stačí pridať jednu malú čajovú lyžičku tekutého dymu a hneď má chuť, ako s vareným udeným mäsom alebo domácou udenou slaninkou.
Základná BBQ omáčka
Na prípravu potrebujeme:
1 veľkú cibuľu
1 lyžica oleja
200 ml paradajkového pretlaku
750 ml paradajkovej šťavy
150 ml bieleho 4% octu
2 lyžice cukru
1 lyžička soli
1 lyžička tekutého dymu
1 lyžička čerstvo namletého čierneho korenia
1 lyžica papriky
½ lyžičky cayenského korenia
2 lyžice melasy
75 ml pomarančovej šťavy
2 lyžice dijónskej horčice
2 lyžice worcestrovej omáčky
Na oleji speníme cibuľu do zlatista , pridáme všetky ostatné suroviny a zvoľna prevaríme.
Nakoniec rozmixujeme a skladujeme vo fľaške v chladničke.