Hodnotenie
10/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:je prázdny
bez DPH:0.00 €
s DPH:0.00 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie

Sada kultúr na výrobu Camembertského syra

Sada slúži na domácu výrobu plesňového syra typu hermelín s plesňou na povrchu. Postup výroby je takmer rovnaký ako u tradičnej hrudky. Rozdiel je len v pridaní kultúry a spôsobe dozrievania syra. Taktiež je nevyhnutné mlieko pred syrením zaočkovať smotanovou kultúrou. Výroba syra sa dá bez problémov  zvládnuť v domácich podmienkach bez potreby špeciálneho vybavenia a znalostí. Stačí len dodržať návod na výrobu, ktorý je súčasľou balenia a máte doma kopu kvalitného syra.

Sada sa skladá z dvoch kultúr:

1. IOTA Ca - Camembertská

Kultúra sa pridáva do mlieka pred syrením súčasne so smotanovou kultúrou. Vytvára vo vnútri syra počas zretia typickú štruktúru  žltej farby a konzistencie pre Camembertské syry.

Zloženie:  Lct.Lactis + Cremoris, Lct.Diacetilactis, Leuc.Cremoris, S.Thermophilus, Lct.Paracasei, Hafnia alvei kmen 2472, Kluyveromyces Lactis, Candida Valida, Brévibacteriums Linens, Corynebacterium Flavescens, Staphylococcos Carnosus, sušené mlieko.

Špecifikácie:

  • Dávkovanie: 1 ampulka na 50 litrov mlieka
  • Skladovanie: pri -18°C
  • Minimálna trvanlivosť : vyznačené na obale/ vplyv na minimálnu trvanlivosť mliekarenských kultúr má aj teplota skladovania a manipulácie. Je potrebné rozlišovať  tieto teploty. Krátkodobé vystavenie kultúr  počas transportu má len nepatrný vplyv na ich minimálnu trvanlivosť. 

2. SIGMA 93 Cammembert - Penicillium Candidum + Geutrichum candidum

Kultúra sa pridáva do mlieka pred syrením súčasne so smotanovou  a Camembertskou kultúrou IOTA. Vytvára na povrchu syra počas zretia typickú bielu pleseň pre Camembertské syry.

Zloženie: 

  • Sigma 93 Camembert - Zmes kultúr Penicillium candidum, Geotrichum candidum a kvasinky Debaryomyces zabezpečí bielu pleseň, jemnú kôrku, stredne intenzívne dozrievanie a kvalitnú ochranu syra.  Geutrichum candidum - vybrané kmene sú pomerne biele s dobrou odolnosťou voči soli. ich prozrávací účinok je nízky, ale dobre odkyselí povrch syra a prispieva k rozvinutiu vôní. pripraví vhodné prostredie pre rast Camembertské plesne Penicillium candidum. Toto ešte môže byť posilnené prítomnosťou kvasinky Debaryomyces. Penicillium candidum - vybrané kmene sú rýchle v rozklade bielkovín a so stredným rozkladom tukov. Obvykle mohutný rast Camembertské plesne je mierne obmedzený prítomnosťou Geotricha. vhodné pre postupné dozrievanie v papieri, teda po zabalení, prípadne distribúciu.

Špecifikácie:

  • Dávkovanie: 1 ampulka na 50 litrov mlieka
  • Skladovanie: pri -18°C
  • Minimálna trvanlivosť : vyznačené na obale /vplyv na minimálnu trvanlivosť mliekarenských kultúr má aj teplota skladovania a manipulácie. Je potrebné rozlišovať  tieto teploty. Krátkodobé vystavenie kultúr  počas transportu má len nepatrný vplyv na ich minimálnu trvanlivosť. 

Obsah balenia v sade:

  • Camembertská kultúra IOTA Ca - 1 ampulka objem 3 ml
  • SIGMA 93 Ca - 1 ampulka objem 3 ml
  • Návod na výrobu domáceho camembertu  

Na záver jedna praktická rada pre domácich spracovateľov: výrobca práškových mrazených kultúr nedoporučuje delenie kultúr na menšie množstvá a pri ich delení negarantuje požadovaný výsledok. Kultúra na 50 litrov mlieka sa má použiť na spracovanie 50-tich litrov mlieka, kultúra na 100 litrov mlieka sa má použiť na spracovanie 100 litrov mlieka atď... Je to tým, že kultúry nemusia byť rovnomerne obsiahnuté v obsahu ampulky a môže sa stať, že po oddelení menšej dávky nebude v nej správna hustota mikrobiálnych kmeňov.

Nie každý má podmienky na spracovanie takýchto väčších množstiev mlieka aj v domácich podmienkach, preto spracovatelia mlieka v Holandsku prišli s dobrým nápadom, ako zabezpečiť rozdelenie kultúr na menšie dávky a  zároveň neohroziť kvalitu vyrábaného syra. Postup je veľmi jednoduchý - do 10 igelitových vreciek na výrobu ľadu napustíme vodu, ktorú následne vylejeme do nerezovej nádoby, vodu prevaríme, ochladíme a kultúru z ampulky do nej vysypeme. Kultúru vo vode dobre rozmiešame a rozpustenú nalejeme naspäť do pripravených  vreciek na ľad. Vrecká uzatvoríme a dáme do mrazničky, kde je teplota min. -18°C.

Vyrobíme si tak 10 dávok kultúr. Ak sme pracovali s kultúrou na 100 litrov mlieka, potom jedno vrecko použijeme na zaočkovanie 10 litrov mlieka. Pri výrobe syra zmrazenú kultúru  z vrecka vyberieme a pridáme do mlieka zároveň so smotanovou kultúrou, dobre premiešame a necháme zrieť podľa návodu.

Pri celom postupe je nevyhnutné pracovať v sterilnom prostredí, aby sa do kultúr nedostalo nič, čo tam nemá byť!!!

Balenie : 1 ks

(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana osobných údajov                  Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.